Som ZeBRASS Marching Band

ZeBRASS som una marching band amb molt de groove i grans improvisadors, juguem amb melodies conegudes de cançons mainstream en un estil festiu per fer vibrar i fer ballar a la gent.

12072734_616858301785210_8641028139726416513_n

Fem Festa!

Les Zebrass som una marching band de Vilanova i la Geltrú que s’inspira en les bandes de carrer de la ciutat de New Orleans en la qual, les marching bands, acompanyaven i acompanyen a la gent en festivitats assenyalades. Aquest tipus de formació té els seus orígens a principis de segle XX i té la gran peculiaritat que permet moure’s. D’aquesta manera, recollint l’essència d’aquestes bandes americanes, les Zebrass actuem en diverses festes de casa nostra com Festes Majors, passa-carrers, correbars, cercaviles i altres tipus de celebracions. El nostre repertori té cinc línies diferents: D’una banda, adaptem a la nostra formació cançons tradicionals catalanes, també tenim composicions pròpies fetes pels nostres músics, versionem cançons conegudes del moment, interpretem temes de música jamaicana i, com no podia ser d’altra manera, toquem repertori de jazz tradicional inspirat en la música que interpreten les bandes originals de New Orleans. Tot això, ens permet tenir un repertori d’unes quaranta cançons que combinem i mesclem segons les necessitats de cada actuació. Com que tots els músics de la banda són membres d’altres formacions conegudes a casa nostra tant de música popular com de jazz (Manu Chao, Buhos, Muyayo Riff, The Gramophone Allstars Big Band, The Big Jamboree, Smack Dab, Muchachito Bombo Infierno, Fundación Toni Manero, Barcelona Jazz Orquestra entre altres) a cada concert hi ha moments d’improvisació que fan que siguinirrepetibles i únics.

10959628_523242237813484_2067665622829723557_n

 

Per a dur a terme tot això, les Zebrass partim d’una formació mínima composta per un bombo, una caixa, una tuba, dos saxos i tres trompetes o dos trompetes i un trombó. A més a més, un o dos dels músics porta un megàfon per animar el públic. A partir d’aquest octet, la formació pot ser ampliada fins a vint músics. Tenir aquesta gran quantitat d’integrants a la banda ens permet que, més d’un cop en èpoques de moltes actuacions, les Zebrass poguem estar actuant a més d’un poble a la vegada. Tot i poder fer un concert en un escenari, les Zebrass ens trobem molt còmodes mesclant-nos amb el públic i caminant pels carrers. Aquesta barreja fa que el públic s’involucri en l’espectacle i tothom se’n senti partícep.